Kieséssel kezdődik a költözés

Nagyon sajnálatos dolog történt, amire nem igen készültünk fel a költözéskor, nem is készülhettünk. Alapvetően 1-2 perc maximális kieséssel kalkuláltunk, megmondom miért. Egész egyszerűen azért, mert nem kell több, a teendőnk mindössze annyi, hogy a régi szerveren beállítsuk a http://archive.grundaktiv.hu/ címet az idős, leharcolt, de imádott grafikájú Grundunkra, a szolgáltatóval átállíttassuk a domain A-rekordját erre itt, amit Ön, a Kedves Olvasó tart most kezében, majd a motort is felkészítsük, hogy melyik url-en legyen elérhető.

Tracert

Szörnyűség történt azonban, az e-mailen igényelt rekordmódosítás életbe lépett, de rossz IP-cím került a gépezetbe. Olyan, ami nem csak hogy nem a miénk, de még csak nem is létezik. A Webdomain lecsippentett a kért cím végéről egy számot, s így egész máshol kötöttünk ki. Miután vártunk egy kicsit a rekordok frissülésére, majd viszaírtunk a helyi rendszergazdáknak, lejárt a munkaidejük, s azóta is az űrbe címződik a grundaktiv.hu. Elnézést érte.

Update: mi voltunk birkák, de most már jó.

Kieséssel kezdődik a költözés” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Webdomainnel sem volt sosem baj, most se, a posterousnál volt probléma. Valószínűleg egyrészt egy loadbalancer osztotta le a .3-ra a kérést, másrészt még nem frissült be a dns. Türelmesen kellett volna várnunk egy kicsit. :)<div> Mindenesetre köszi az ajánlást.<br><br></div>

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s