Isten. – Bevállalod?

A multis csapatépítéshez hozzátartoznak a szörnyen felületes ismerkedős játékok. Tegnap csapatban játszott bingó volt, a csapatkapitány tette az ikszeket azokra a tulajdonságokra, amiket a kalapból kihúztak és jellemző volt valamelyik csapattagra. Tehát amikor kihúzták, hogy több, mint húsz pár cipője van, akkor én elkiáltottam magam, hogy “na ez én vagyok”. A sok utálja a brokkolit és fél a vihartól kérdés közé viszont becsúszott egy hisz egy felsőbb hatalomban (beleives in a higher power) .

Nagy csönd lett hirtelen a teremben. Aztán pontosan egyszerre a másik csapatból egy lánnyal együtt mondtam, hogy én.
Harmincan voltak a teremben, a fejek mind felénk fordultak. A menedzser bólintott. Utána folytatódott a játék, mintha semmi nem történt volna. 
A fejemben csönd alatt annyi történt, hogy elgondolkodtam, ez most tényleg a főnökre meg az ő főnökére tartozik-e. Meg az összes többi kollégára, akikről most már tudom, hogy hetente háromszor sportolnak vagy több, mint két testvérük van. A lány, aki szintén jelentkezett, tartja a Ramadánt. Sőt, a kérdés nem is csak az egyetemes vallásokra vonatkozott. 

Egy kollégám a játék után odajött és azt mondta, hogy it’good from you. Tényleg?

Mennyire más ez a közeg, mint az, ahol ezek a dolgok egyértelműek! Én is egyházi iskolába jártam, bár persze ott sem volt magától értetődő, hogy hiszel-e vagy sem, viszont ott egyszerűen tudták rólad. Az egyetemi bölcsészkaron óhatatlanul előjöttek azok a témák, amiből egyértelmű lett, ki miben hisz. És akkor itt, ahol annyi kultúra találkozik, senki nem tud semmit a másikról és nagyon vigyáz a távolságtartásra, nehogy ezek a dolgok kiderüljenek. Ezeket megjegyzik a kollégák és beszélnek róla kávézás közben és olyankor automatikusan lehalkítják a hangjukat. Nekem nagyon is tetszik ez az új bélyeg. Én vagyok a barna hajú, kedves, kövér, kelet-európai hívő lány az első emeletről. 

Ti ilyen esetben mit léptetek volna? Egyértelmű a környezeteteknek, hogy hogyan gondolkodtok az ilyen dolgokról?

Isten. – Bevállalod?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. a posztodat olvasva nekem elsőre furi volt, hogy ez felmerül kérdésként. aztán, ha jobban végiggondolom, persze meg lehet érteni, hogy nem minden helyzetben egyértelmű, hogy van-e köze hozzá a másik embernek, munkatársadnak, főnöködnek, hogy miben hiszel. én azt hiszem, hogy a hitedet felvállalni nem is elsősorban a környezeted miatt fontos (bár nekik is jelenthet, mutathat valami olyat, amire te esetleg nem is gondolsz), hanem magad miatt. úgy értem, neked adhat megerősítést esetleg az, hogy a többiek úgy gondolnak rád: te vagy a barna hajú, kedves, nem is kövér, kelet-európai hívő lány az első emeletről. ezt végülis te is kimondtad. hogy a kérdésedre is válaszoljak: tuti felvállaltam volna. mi értelme letagadni? még csak az oroszlánok elé sem fognak vetni érte :)

  2. <html><body bgcolor="#FFFFFF"><div>Szerintem senkinek semmi koze hozza, hogy miben hiszel, pl. allasinterjun sem "kotelezo" ilyen kerdesre valaszolni.</div><div>Ettol fuggetlenul nem feltetlenul titok, csak maganugy.<br><br></div></body></html>

  3. lehet hogy én is furán néznék, ha megkérdeznék, de ha már megkérdezték, nem tagadnám le. mondjuk megértem azt is, akinek más az álláspontja.

  4. Hát, én be szeretném vállalni, de ez persze vagy megy, vagy nem. Azért nem olyan egyértelmű, vannak olyan emberek, akik egy ilyen "coming out"-ra csuklóból elkezdenek szidni… :S

  5. Lehet, hogy felteszik egy ismerkedős játékban ezt a kérdést, de nem írják bele az alapító okiratukba azt, hogy… Isten, aki a történelem ura…Vagyis, aki hisz, az hisz, aki meg nem, az nem hipokrita és viszont.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s