Filmek az elmúlt egy hónapból

Gyakorlatilag egy hónapja folyamatosan programokra járok, járunk, szórakozunk és élvezzük a hétvégéket. Nem szeretnék külön posztot írni mindenről, ezért most a filmes élményeket szedem csokorba elsőként.

Alg_resize_paranormal-activity

Paranormal Activity 2: Egy horrorként hirdetett, a The Blair Witch Project-re hajazó film, kézi kamerával felvéve. Sok frusztráció, folyamatos, nyomasztó élmény, néha egy-egy hangos impulzussal megspékelve. Szellemek, múltbeli visszatekintő, átok, ördög, stb. Egyszer nézhető, de még egyszer semmiképpen nem adnék pénzt arra, hogy moziban lássam. Egyszer is sok volt. Otthon, ha minden más film elfogyott, akkor nézzétek meg, de simán felejthető.

Terhes_trsasg_9

Terhes társaság: Nagy reményekkel érkeztünk erre a mókás vígjátéknak hirdetett ponyvára, hisz főszerepet játszott benne a többek között a Sherlock Holmes filmből is ismert Robert Downey Jr., valamint a kretént fantasztikusan játszó Zach Galifianakis, akire egyébként a Másnaposokból (Hangover) is emlékezhetünk. A színészi játék egész kellemes, de a forgatókönyv nem tesz alájuk/melléjük semmi pluszt. Konkrétan unatkoztam a film alatt. Volt egy-két jelenet, ami kirángatott a közönyből, de ez sem a mókának volt köszönhető, sokkal inkább Zachnek, aki egy ilyen filmben is el tud játszani egész mély érzéseket.

Basquiat

A graffiti királya: Egyáltalán nem illik az eddig itt felsorolt filmek közé ez a remekmű. Jean-Michel Basquiat életét mutatja be a mozgókép, annak főbb eseményeit, korszakait, de továbbmegy. Mint jó életrajzi film, nem csak a célpontot, a környezetet is jól leírja. Azt a környezetet, ahol az első fekete amerikai, elismert festő feltörhetett, Armani öltönyben alkothatott, randizhatott Madonnával, Andy Warhollal ehetett a Mekiben, s herointúladagolásban meghalhatott. 

Basquiat_1

Basquiat egyébként a való életben is egy fantasztikus egyéniség lehetett, érdemes elolvasni a Wiki lapját, megnézni egy-két festményét, mielőtt a filmmel próbálkozunk. Kihagyni nem érdemes. Egy művész elméje.

Harry Potter 7: Ott kezdődött az egész történet, amikor 2 éve bejelentették, hogy az utolsó filmet kettévágják, pontosabban alapból kettőt forgatnak. Nem volt kimondva, de melyikőnk az, aki nem érti meg a kapitalizmus egyértelmű célzását: azért szedjük ketté, mert így kétszer mész el moziba, kétszer nézed meg a filmet, kétszer fizetsz, és mi sokkal jobban szeretjük a kétszer annyi pénzt, mint az egyszer annyit. (Akár Dr Mogács.) Ez persze elég régen volt ahhoz, hogy feledésbe merüljön mostanra, úgyhogy szorítkozzunk csak szimplán a filmre. Meglepő módon amíg a Hermoione-t alakító Emma Watson egész jól kigömbölyödött a megfelelő helyeken (~dugnám), s a Ron Weasley bőrébe bújó Rupert Grint is férfiasabb kinézettel áll most a kamerák előtt (a vörös haja ellenére), addig a Harry Pottert játszó Daniel Radcliffe legfeljebb 15 centi plusz sípcsontot tudhat magáénak. Értem én, hogy Harry Pottert esetlen alaknak kell ábrázolni, de ennek ellenére: vagy nőjön mindenki tisztességesen és akkor egy gyerekfilm komolyabb változatát figyelhetjük meg egy olyan világban játszódva, ahol Voldemort és a gonosz hatalma már nem állítható meg mindössze egy jó időben bemondott szeretet megvéd kifejezéssel (lásd pl. első rész), vagy pedig legyen mindenki kevésbé felnőtt, és akkor értelemszerűen lehet továbbvinni az eddigi metódusokat.

Harry-potter-stars

A film maga szerintem közepesen jó, a látványelemek rendben vannak (nem 3D-ben néztük), színészek azt hozzák, amit eddig is, de hiányzik (értsd: nagyon-nagyon hiányzik) a tényleges befejezés. Egy olyan, mint amit az eddigi részek, valamint a könyvek végén megszokhattunk. Azért szerintem mindent egybevetve érdemes megnézni, ha másért nem, hát azért, hogy az öt éves unokahúgoddal beszélgethess valamiről.

Film-caps-machete-600x365

Machete: Az év vicce. Ölés, gyilkolás, alázás, meztelen nők, pinából előhúzott telefonok. Komolyan. Kőkemény akciófilmnek induló komédia, az egész mozi sírva röhögött bizonyos részeken. Pl. amikor Jessica Alba (részegen) és Danny Trejo összefekszenek, nem történik semmi, majd reggel a kedves színésznő saját szeméremtájékát megtapogatva érzékien bemondja a kamerába, hogy “hah, úriember”. Aki a meztelen Jessica Alba miatt nézné, az ne tegye.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s