Újra támad a csaló

Korábban már írtam arról a rohadékról, aki az utcán fiatalokat szólít le, és magát sajnáltatva akar pénzt kicsalni belőlük. Belőlünk.

Most a sötétben jött szembe, a Szent István körút és a Visegrádi út sarkán lépett elém. Világosabb barna műirha kabátban volt, fekete kötött sapkában. Régebben 180 centisnek írtam le, de most megfigyeltem, hogy valamivel magasabb. Egy viszonylag dagadt fickó, és azonnal a szemedbe nézve, lágy hangon kezdi el lökni a “szia, ne haragudj…” kezdetű szövegét. 

Legutóbb elhatároztam, hogy lefényképezem. Ez most a sötét miatt nem jött össze.

Nagyon fontosnak tartom a bizalmat. A bizalom nem felelőtlenség! A bizalom az egyik legjobb dolog, ami köztem és közted lehet. A bizalom nem a hülyeség. Ha egy dagadt, borotváltképű fiatalabb fickó meg akar kérni valamire Budapesten (pl. hogy adj neki tízezer forintot, amíg visszaszerzi a kocsiját), akkor tudd: csalóval állsz szemben. 

Beszélgessetek erről, legyen tiszta, hogy hülyeségről van szó. Sokan szenvednek szükséget, forduljunk inkább feléjük. Ne bukjatok el egy csaló miatt tíz rugót karácsony előtt!

Újra támad a csaló” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tegnap este az ELTE lágymányosi kampusznál (Petőfi-híd, budai hídfő, aluljáró) egy rosszarcú, kb. helyes angolsággal beszélő reszelőshangú fickó egy rózsaszínt mobiltelefont lóbálva próbált pénzt kicsalni egy fiatal hallgatóból. Valami olyasmit akart, hogy töltsék fel a kártyáját. (Nem hallottam jól, odébbról figyeltem, hogy közbelépjek-e.)A hallgató élelmes volt, adott egy százast a fickónak, hogy ott egy fülke valahol, jó szórakozást.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s