Séta

Setameditacio_grundaktiv

Sétáltál-e mar csak úgy az őszi erdőn? Indultál-e mar útnak úgy, hogy nem tudtad, mi a cél? Volt-e olyan, hogy csak te voltál ott es az erdő?

Nem féltél? Hiszen egyedül vagy! Nincs, aki megvédjen. És célod sincs, hova jutsz majd, ha rádesteledik? De te nem féltél, hiszen nagy vagy, felnőtt ember.

Felfigyelsz rá, ahogy az őszi levél elválik az ágtól, és fizikusoknak hosszú fejtörest okozó pályán a földre hull. Nem több, mint pár másodperc, hogy elvesszen az avarban. Ugyanígy vész el ez a pillanat számodra is, milliószor láttad mar, nem is érdekel igazán. Am amikor csak erre figyelsz, ez az egy pillanat számodra végtelen hosszan megmarad. Az emlékeidben el. Ezzel mar át is léptél a saját emberi dimenziódon! Hiszen az Istene az örökkévalóság, de ezzel a kis odafigyeléssel máris szakítottal egy kis részt magadnak. Ugyanígy, ha a szabadon, levélként lehulló gondolataidra figyelsz, nem erőlteted, csak figyelsz, maris átlepted a saját emberi éned.És nem céltalan-e a levél röpte, ahogy lehull? Meg tudnád mondani, hogy röptében az üres levegő melyik pontjain halad át? Meg tudnád-e mondani, ha sétára indulsz, hogy a következő elágazásnál merre fordulsz? Meg tudod-e határozni, miután az akaratodat félretetted, hogy egy-egy gondolat mit ébreszt fel benned? Ha a tudatos ego elcsitult, megkezdődik az én szabadesése.

Ahogy a levél lehull, úgy ha eljön az ideje, a sétának is a végére jutsz. meggyorsulnak a léptek, már tudod is, hogy hol jársz, tudod, hogy hova mész. Vár az otthon. Az a röpke óra, melyet egyedül (talán Istennel) töltöttél, elmúlt. Még ott visszhangzik benned, amikor a küszöbre lepsz, és lenyomod a kilincset. A fény a cipődön lévő levélre borul.

 

 

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s