Két logó: hány ötlet?

Akik legalább egyszer végighaladtak valamelyik forgalmasabb budapesti utcán, bizonyára találkoztak az alábbi logóval:

Liszt

A MÜPA január elejétől (néhol már december végén is felbukkanhattak a plakátok) hívja fel figyelmünket a Liszt évre. Remek ötlet, hogy a központi téma eszköztára, alkotási segédje segít nekünk is megérteni, hogy miről van szó. Liszt, zongorabillentyűk, semmi túlzás, mégis elegáns tipo.

04f

A gond akkor jöhet, amikor a Wiesinger Music igen hasonló cégérét szemlézzük. Ezt ugyanis 2008. október elején töltötték fel LogoPond-ra, tehát joggal feltételezhetjük, hogy a két logó közül tudjuk, melyik a régebbi. A többi, jelen témával foglalkozó bloggal ellentétben mi nem szeretnénk kinyilatkoztatni, hogy a magyarok ismét lenyúltak egy külföldi ideát. Inkább egy kérdést szeretnénk feltenni: vajon lehetséges-e, hogy két különböző ember, egymástól függetlenül talál ki ilyet?

Két logó: hány ötlet?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szerintem is simán lehet. Nekem egyébként elég sokára esett le, pedig sejtettem, hogy kell keresni valami mögöttes tartalmat a furcsán összerakott zongorabillentyűk között… :P

  2. amikor először kutyafuttában megláttam a liszt feliratot, azt hittem hogy a koronás cukorra hajazó ‘vegyed az igazit, az édesítőszer csak fából vaskarika’ hirdetéssel van dolgom. nade aztán.

  3. Én pl. most találtam fel egy gépet. Megterveztem műszakilag, és mielőtt beküldtem volna, gondoltam utánakeresek, hogy van-e már hasonló. Nem tudom felfogni, hogy miként lehetséges az, hogy valaki lépésről lépésre, mechanikailag teljesen azonosan működő eszközt szerkesztett 2 évvel ezelőtt, Amerikában.Nagyon dühítő, de leaglább még időben fedeztem fel a dolgot. Milyen ciki lett volna, ha lopással vádolnak meg, miközbenvalóban függetlenül találtam fel.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s