Húsok, zöldségek

Meatballs

Mióta nem írok magánéleti blogot, és nem szpemmelem tele az életem apró-cseprő ügyeivel az internetet (facebookról is katapultáltam), azóta két dolog zavar igazán: az egyik a szellemtelenség, a másik pedig a szellemeskedés. Mindkettővel hamar népszerűvé lehet válni az interneten, és az ember hipp-hopp azon kapja magát, hogy kretének közt játssza a féleszű királyt. Úgyhogy megint a kajáról írok valami szépet, azzal nem lehet hibázni.

Tegnap elmentem darált húsért a boltba, és rögtön úgy éreztem magam, mintha matekórára a nyelvtankönyvvel ültem volna be: kizárólag pulykából darálnak. Micsoda marhaság, amikor nekem baromfihúsra lett volna szükségem! Sebaj, elhoztam a pulykát aranyáron, és ebből készült este a meatballs with spaghetti. Végül nem tudom, hogy az esti fáradság vagy a kiválóan elkészített étel okozta-e, de a vacsora végeztével olyan elégedettséggel tettem le a villát, mint még soha. Egy ilyen egyszerű étel is lehet kiemelkedően kerek. Ebben persze benne volt a saját termesztésű, télen is frissen szedett rozmaring, benne volt a közös főzés öröme, a szépen megterített asztal, a könnyű fehérbor. Én már csak ilyen vagyok: eszembe jutott, hogy milyen sokan élnek egyetemistaként is a gyros, hamburger, pizza színvonalon, és természetesen nem az éttermi minőségre gondolok. Ahogy például az irodalom sem csak a nyelv mesteri alkalmazása, úgy az étel sem kizárólag a test üzemanyaga. Ha jól csináljuk, valami kívülről is hozzáadódik.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s