Hódolat a könyvkötőnek

P2230670P2230669P2230668P2230672P2230671

Tisztelek minden mestert és minden amatőrt, aki odaadással végzi tevékenységeit a világban. Még a tiszteletem sem olyan tökéletes, mint a könyvkötőé, aki olvasható formába hozta, újra felemelte azt a régi Adler kötetet, amit szerencsés módon sikerült megszereznem egy kidobásra ítélt kupacból. Alfred Adler, a személyiségpszichológia egyik legfontosabb megalapozója megérdemelte azt alázatot és tiszteletet, amellyel a könyvkötő barátom fordult felé. Kötése szoknyabőr, lapjai rendkívül illatosak és sárgák, szinte kéregszerűek. 

Kevesen tudják, de az amatőr szó a latin amatorból jön, ami azt jelenti: aki szeret. Aki szereti csinálni. A szerető, aki szeretetből csinálja. Legyünk hát mindannyian amātorok, szeressük azt, amit csinálunk, végezzük odaadással a ránk váró feladatokat, tevékenységeinket!

Köszönöm.

Hódolat a könyvkötőnek” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hogyan írtad be a felülhúzásos a-t? :) Pannonhalmán is van könyvkötészet, és egy ideig jártam is, de sajnos nagyon nem voltam tehetséges :(

  2. Még régebben (a szanszkrit miatt) kimentettem őket egy word doksiba. Eredetileg a word / beszúrás / szombólum beszúrása résznél lehet beillesztgetni.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s