Csak saját felelősségre

Hoomlas

Egyszer a Síp utcában a fejemre esett a tetőről egy jégtömb. Sunyi dolog ez, hisz semmilyen előjele nincs a fagyott víz zuhanásának. Semmi előhang, bevezetés, preludium. Először azt hittem, hogy valami vicces suttyó tiszta erőből tarkóndobott jéggé gyúrt hógolyóval, de amikor a következő lépésnél megszédültem, és a fejem fájni kezdett, akkor fogtam fel, mi történt. A mögöttem heverő jégtömb szerencsésen talált el, gyakorlatilag elpattant a fejemről. Abba bele se merek gondolni, mi lett volna, ha fejtetőn talál, vagy épp arcon. Emszergészer vénégyzet, vagy mi.

Azóta inkább kimegyek a havas-sáros-sós útra, ha olvad a hó a tetőkön. Nem hiányzik nekem egy agyrázkódás vagy egy betört koponya. Azóta észreveszem ezeket hülye táblákat, igénytelenebbeknél (bár nem hiszem, hogy ez esetben van értelme fokozásnak) cédulákat a falakon. Valahol csak a parkoló autót védik, hisz az embert nem sikerült még teljesen számszerűsíteni, a bennem kialakult félelem pedig nem könyvelhető el. Máshol visszafogottan jelzik, hogy nem ajánlatos a járdán járni. A kérdés persze ott marad a levegőben: akkor hol? 

Megmondom, ha én a főváros vezetése volnék, úgy ráterhelném a házakra a hófogó felszerelését, mint a szél. Dobjanak össze a lakók, hogy se a belső udvarokra, se a külső járdákra ne zúdulhasson egyszerre többször tíz kilónyi jég. Nem kell ide a szokásos lakógyűlés, ahol az egy megjelenő, 37-ben vagy 59-ben ragadt öregasszony megszavazza, hogy ne legyen semmi, mert az is jobb, mint a valami. Egyszerűen közölni kéne a házak közösképviselőivel, hogy vagy meglesz a pénz, vagy fel lesz jelentve veszélyeztetésért. Ilyen táblácskákat ki bírnak pakolászni, hogy védjék a seggük, de néhány vasdarabot nem rakatnának ki a tetőre. Drága? Az egészségem is az. Ha ott terülök el a táblája alatt, akkor mit csinál? Széttárja a karját, hogy ja kérem, mi szóltunk? És akkor abba bele se mennék, hogy egyébként hol kéne parkolni, ha seholse ajánlatos? 

Nem azért, hogy ez életem fő problémája, és remélhetőleg már csak néhány hónapig kell ilyen marhaságokon gondolkodnom, de azért mégis. Jó volna.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s