Pogácsa

Pogacsa

Érdekes, állandóan gondolkozom azon és konstans figyelem magam, hogy milyen hatással is van rám ez az új környezet. Ennek a gyakorlatnak a részeként mentem el egy magyar találkozóra. Hátha tükör lesz és előre léphetek egy lépést.

Nagyon rossz volt. Nem, szar volt. Húsz ember összejött, Borsodit ittak és panaszkodtak. A nyelvet nem lehet megtanulni, az emberek itt hülyék/bunkók/buták/gazdagok. Otthon se jó nincs munka/sok a politika/hülyék bunkók/buták/szegények az emberek. Hol dolgozom/mennyit keresek/nem tudok-e valami munkát. Keserűség. 

Viszont volt egy jó mondat: Mindig olyan dolgokat akar enni az ember külföldön, ami nincs. Mert mindig az kell ugye, ami nincs. Pirosarany, gulyáskrém, téliszalámi, csalamádé. 
Valószínűleg ézért sütök mindig pogácsát. Mint ma, állítólag húsvétra, de igazából azért, hogy legyen itthon. Pont azért, amiért pálinka is mindig van. 

Pogácsa: 1 adag liszt, 1 adag túró, 1 adag vaj. kevés só, egy tojás. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyni, kiszaggatni, reszelt sajttal megszórni, 175 fokon pirosra sütni.

Huszonot éves magyar lány megismerkedne Észak-Brabant tartományban élő, elégedettségre hajlamos magyarokkal. Üzeneteket “pogácsa” jeligére a szerkesztőségbe várok.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s