A Manchester United esete a twitterrel – csodás

Nem az a fontos, hogy mi az a twitter. Nem az a fontos, hogy mi az a web. Az a fontos, hogy mire használod.

Photo_1

Akik ismernek, pontosan tudják, hogy életem csapata a Manchester United, szeretem a játékosokat, szeretem az edzőt, a hangulatot, a szurkolókat, a stadiont, mindent. Talán 4-5 éves lehettem, amikor eldöntöttem: én a vörösök mellé állok. Az évek csak telnek, játékosok jönnek-mennek, de a lelkesedés töretlen. Egy nagyon kemény mag persze megmaradt, Alex Ferguson, Ryan Giggs, Paul Scholes. Giggs 37 éves, s olyan sztárok mellett tud évek óta folyamatosan kiemelkedőt nyújtani, mint Wayne Rooney, Berbatov vagy esetleg Nani, de pár éve David Beckham és Cristiano Ronaldo mellett is remekelt. Ismétlem: 37 év. Az ember ilyenkor már levezet, de nem ő. Ő like a machine.

A napokban Rio Ferdinand és Wayne Rooney elkezdett twitterezni. Nem szokásom követni a sztárokat, sőt, kifejezetten kerülöm őket, de ezúttal kivételt tettem, lévén két olyan sztárjátékosról van szó, akik a kedvenc csapatomban fociznak. Érdemes megemlíteni, hogy mindketten nagyon fontos meccset játszottak tegnap, Bajnokok Ligája elődöntőt a németországi Schalke otthonában. A meccs előtti estén Rio saját kontójára kirakott egy képet, s jelezte, hogy a hangulat nagyon jó, az utolsó tréninggel is végeztek.
Rio0
Edzünk, készülünk, remeklünk, odacsapunk! Eszembe jutottak azok az idők, amikor mi is edzés után a sportközpontban pihentünk, s a haverokkal beszéltük meg a napi történéseket, jóleső fáradtsággal a lábainkban. És nézzenek oda, ők is emberek, ők is ezt csinálják, csak menőbb egyen melegítőben.
Rooney1
Wayne edzés után (fenti kép) búcsúzik.

Rio1
Rio Ferdinand a nagy nap reggelén viszonylag korán kel, s egy teljesen hétköznapi tevékenységgel indít. Ekkor már nincs sport, csak a lazítás és a preparáció. Én dolgozni indulok, közben olvasom a jegyzeteit. Ebéd magasságában kapom kézhez Wayne üzenetét:

Rooney2
Ez az, cimbora, FOCUS!

Rio3
Ferdy is pörög, ez kelleni is fog, ha Raúl elkezd bohóckodni este.

Egy hangulatos, mindenek előtt pörgős, sok passzos játékot láttunk 20:45-től, ahol a Manchester 2-0-ra kerekedett felül ellenfelén, végig uralva a mezőnyt.

A meccs után 23 óra felé írt először Rio.
Rio2

Majd Rooney is bepittyegett.
Rooney3

Can you believe that shit? A világ egyik legjobbja méltatja az első gólt szerző, az első bekezdésben általunk is kiemelt, pompás labdarúgót, Ryan Giggs-et. S ha ez nem lenne elég, pedig hogyne lenne, már itt majdnem sírtam!

Rio4

EZ EGY CSAPAT. A twitter pedig karnyújtásnyira hozza őket. Így használom én hobbi szinten a webet mesénket hallották.

A meccs közepén volt egy pillanat, amikor azt vártam, hogy Rio előkapja a telefonját a pályán, s bepötyög egy “yo, tweeps”-et, de nem tette.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s