Kitüntették Eberhard Borghoffot

Eberhard_1

Pár napja érkezett postaládámba a levél, ami szerint a Magyar Köztársaság elnöke május 6-án Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Eberhard Borghoffnak, a Meschedei Bencés Gimnázium tanulmányi igazgatójának. Eberhard számomra, s még oly sok volt pannonhalmi diák számára azért ismerős és fontos, mert a partneriskolánkat, s az egész cserediák programot szervezte, vezette. Emlékszem, amikor együtt bohóckodtunk a kölni buszúton, vagy amikor nagy hévvel ecsetelte, hogy miért lehet jó Olsbergben lakni. (ti. az egy hét alatt, amit ott töltöttem egy olsbergi lány látott vendégül)

Eberhard_3

Örök élmény marad a kedvesség, amivel vártak, a weimari wurstli, a jó sörök, a kellemes környezet, a remek programok, a kölni városnézés, ahol magyarul szólított meg a téren dolgozó “szobor-ember“, a meschedei csocsózások (Bacardi Breezert a nyertesnek), a 20on20 nagypályás foci a helyi diákok ellen, az iskolai tanóra látogatások úgy, hogy egy kumma szót nem értettünk még németül, s angolul kommunikáltunk; no és természetesen a minden második nap más embernél megrendezésre kerülő esti grillpartik, ahol könnyűszerrel beborulhatott a nagy vehemenciával magyarázó magyar diák székestül a bokorba.

Egy szó mint száz, soha jobb helyen nem lehetne az az érdemkereszt. Isten áldjon, Eberhard!

Eberhard_2

(Jár a pont annak, aki az első képen észreveszi Dudust.)

Kitüntették Eberhard Borghoffot” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nem tudtál róla, hogy a Duna Stratégiát egy pannonhalmi diák fogja végre kidolgoztatni és elfogadni? :) Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára! Ez a legjobb dolog, ami történhet a téren. A tablója a nagy gépterem mellett volt közvetlenül.

  2. <html><body bgcolor="#FFFFFF"><div>Kegyetlenul dugnam akkor az egesz temat! Honom ala csapom a Dunat meg a Palit is!<br><br></div></body></html>

  3. Lehet is, mindkettő megérdemli. Remélem, nem szétbasszák, hanem jobbá teszik a drága folyónkat.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s