A zarándok

PeregrinPeregrin-2

A dunakömlődi halászcsárda előtt fordult rá a hatos főútra különös járművével ez a szőke fiatalember. A nagy bambuszkosár elején görögül a felirat: alfa és ómega, azaz a kezdet és a vég. Alatta kínai írásjelek. A rakodótérben pedig az élethez szükséges néhány kellék, főzőedények, néhány ruha, hálózsák és sátor. 

Azt kérdezte tőlünk, hogy tudunk-e egy jó helyet neki, ahol felállíthatná a sátrát egy éjszakára. Mi persze nem tudtunk, hisz bár nyitott szemmel járjuk a környéket, fogalmunk sincs a hatos főút melletti sátorozási lehetőségekről. Ahol persze nem is hajthatna kényelmes tempójában a biciklijével, de azt mondta, ez őt most nem nagyon érdekli. Hallott róla, hogy amerről mi jövünk, az elég rossz út, igaz-e? Igaz, mondtuk, mert odafelé nehezen botladoztunk a mindenféle törmelékkel teleszórt földutakon. 

Belgiumból jön, öt hete van úton, és tervei szerint a Szentföldre, Jeruzsálembe fog valamikor megérkezni. Lassú és határozott beszéde a kerékpár pedáljának tempójára emlékeztet. És mi lesz, ha megérkezik Magyarországra az ősz? Úgy tervezi, hogy addigra már valahol Bulgáriában vagy Törökországban lesz, ahol odaajándékozza valakinek teherszállító járművét, és gyalog folytatja az utat. 

-g-

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s