Faggyúgolyó

Cinke

Tiltakoznék az ellen, hogy hajléktalanoknak vagy szegényeknek aprópénzt adjak. Néha megkergetem a békát, ha épp úgy tartja a kedvem. De főszabályként a magam számára a tisztelet parancsa az első. Sosem a sajnálaté. Sajnálatból jó ritkán születik. Helyette itt van nekünk a már említett tisztelet.

Az üres szék a vendégvárás szimbóluma. Most, az adventhez közeledve, de egyébként is, egyre inkább szükségünk van az üres székre. Banyek posztolt egy-két fotót arról, hogy faggyúgolyót vett és helyezett ki az erkélyére a madárkák számára. Faggyúgolyó, micsoda hülyeség!

Ráadásul a faggyúgolyó 65 forint. Azon a reggelen vettük meg, amikor Dadikovi is látogatóba érkezett, és vele együtt helyeztük ki az erkélyünkre belógó nyírfa ágára. Figyelgettük egy darabig, és nem történt semmi. 

Aztán ma reggel! Rendesen, ahogy szoktam, felébredek. Ablakot nyitok, élvezem a hideg, szúrós levegő beáramlását, a kelő nap fényét, a hajnalt, a folyamatos ébredést. Awaking continuous. És ott látom a négy-öt kis teremtményt, ahogy mindenféle kísérleteket tesznek a táplálék megszerzésére. Madár létükre kissé ügyetlenek. De sikerül. Csoda történt. Csak úgy, mint mindig. 

Mert a segítség, a segítés, a tisztelet ott kezdődik, ahol éppen vagyunk. Itt és most. Engem a legkevésbé sem érdekel, mi lesz a cinkékkel. De örülök neki, hogy meglátogatnak. A télen biztosan élelmet találnak az erkély körül.

-g-

Faggyúgolyó” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Lehet, hogy hülye kérdés, de most akkor ez a faggyúgolyó mire jó? Táplálékként funkcionál? Tudatlan vagyok, azt hiszem.

  2. Faggyúba vannak beáztatva mindenféle magvak, így csak pár madár fér hozzá. A korábban nem annyira kedvelt verebek például nem. Általában csak a cinkék jutnak hozzá bármiféle függesztett táplálékhoz. Annyi fontos még, hogy rendszeres legyen a kihelyezés… ha már számítanak rá, de nem találnak ott az veszélyesen sok energia elpocséklását is eredményezheti. :/

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s