Középfölde térképe

Mezofolde

Három hónapja próbálok Dél-Mezőföld térképet venni, de sehol se találtam. Még a Dél-Mezőföldön se. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség által 2004-ben kiadott, 1:40 000 méretarányú turistatérkép ma került a kezembe, méghozzá ingyen. Már korábban is próbálkoztam a helyi utazási irodánál, ám akkor nem jártam sikerrel. Most meg ott figyelt a kirakatban. 

Nyolc év sok idő. Ennyi telt el 2004 óta. Így aztán ki tudja, talán változott ez-az. Például az egész Mezőföld közepén áthasít az M6-os autópálya, ami nem kimondottan kirándulókra szabott terület. Viszont én azok közé tartozom, akik nem kizárólag a natura pura, a tiszta természet imádatát élvezik a kirándulásban, hanem az emberi művelés, az odaadással végzett tevékenység, a kultusz jeleire is kíváncsiak. Egye fene, legyen ott egy autópálya, legfeljebb őz1 és őz2 nem találkozik többet. 

Furcsa, hogy ez a térkép ilyen nehezen szerezhető be. Persze a nemzeti parkon és a természetbarátokon keresztül biztosan gyorsabb lett volna, és egy idő után magam is közvetlenül szoktam intézni az ilyesmit. 

Van már túracipőm, túrabaltám, két különböző méretű sátram, ledes zseblámpám, gps-em, bicskáim és késeim, távcsövem, háromlábú kisszékem, bádogbögrém, kanálgépem… Sok hasznos eszközöm, és most végre ez a térkép is nálam van. 

Az ember legyen mindenhol lokálpatrióta!

-g-

Középfölde térképe” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hivatalosan kempingbalta. Arra jó, hogyha tüzet rakunk erdőn-mezőn, akkor pikk-pakk elő lehet vele készíteni a tüzifát. Mer a tüzifa általában nagyobb, kidőlt fák és letört ágak formájában fordul elő a természetben.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s