Itt a Fluent – az új Google Wave

Image

Emlékszik még valaki a Google Wave-re? Ez volt az e-mail utódjának kikiáltott csodaalkalmazás, a webes reformer, az internet megvilágosodása. Nem egészen fél évig, amikor már tisztán látszott, hogy az egész nem más, mint túlbonyolított, leginkább csak informatikai érdeklődésű embereknek szóló, becsomagolt bukta; ezután nem sokkal a Google be is zárta a kaput, annak kulcsát pedig Jónás vitte le a cet gyomrába. Mountain View-ban több alkalmazott beszámolt arról, hogy ebben az időszakban Eric Schmidt, akkori CEO szobájából gyakran a Kispál és a Borz lágy zenéjét vélték kiszűrődni: “itt ma írmagja nincs a könyörületnek”. Erről kérdeztük Ericet magát:

Grundaktiv: Eric, oh my gosh, do you really like Kispál és a Borz?
Eric Schmidt: No.

Nem szereti, viszont hallgatja. 

Az egykori Google Wave kitalálói most új projektbe fogtak, s ismét innovációra éhesek. A http://fluent.io/ oldalon mi magunk is kipróbálhatjuk, hogy mire jutottak. Egyelőre saját fiók nem regisztrálható, viszont a demó verzióban is nyomkodható, érdemes vetni rá egy pillantást.

0image

Egy kattintással lehet todo-t készíteni az e-mailből, nagyon egyszerű a válasz funkció, külön látjuk a csatolmányokat, a képek rögtön nyílnak, azonos ablakban. Több postafiókot is tud kezelni, s ami az igazi újítás: az egész streamszerű. Ez az egy dolog elég volt arra, hogy bejelentkezzek a privát bétára, aztán meglátjuk kapok-e meghívót. Ha igen, akkor több napos használat után írok egy másik bejegyzést a tapasztalataimról.

Nekem szimpatikus, ha valaki meg akarja váltani a világot. Főleg egy ekkora bukó után. Csinálják csak, hajrá.

Itt a Fluent – az új Google Wave” bejegyzéshez ozzászólás

  1. én személy szerint nagyon szerettem a wave-t, kár, h a "nép"nek nem vált be… bár alapvetően fogékony vagyok az újításokra, ha azok jók. sztem ott rontották el, h túl sokat akartak egyszerre… apróbb lépésekkel kellett volna átszoktatni az embereket.

  2. Szerintem a google wave borzalmasan lassú volt, ezáltal egyértelműen szörnyű, használhatatlan. Ha nem lett volna ennyire lassú, akkor lett volna értelme más tulajdonságáról is beszélni. :)Amúgy alapvetően jókat írsz, lassabban kellett volna adagolni.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s