TGIF Oktogon

Tgif

Tudni lehet rólunk, hogy a fontosabb napokat általában étteremben ünnepeljük, s erről a hagyományról most sem szerettünk volna lemondani. Telefonálgattam, kértem ajánlást twitteren, míg végül az Oktogonon található TGIF-re esett a választás Budapesten. A Lancelot lett volna a másik jelölt, nagyon régóta szeretném már elvinni oda Zsut, főleg a lovagkori környezet miatt, de a finom falatokat sem vetnénk meg nyilván; állítólag abban is kiválóak. A foglalás kezelésében már annyira nem. Felhívom a megfelelő telefonszámot annak rendje és módja szerint, két főre, estére, igen, persze jöjjenek nyugodtan fél nyolcra, van itt egy négy személyes asztal két másik személlyel együtt. Elnézést, megismételné? És elismételte, úgyhogy megköszöntem a türelmét és búcsúztam. Lancelot tehát majd legközelebb mutathatja meg magát, nem is értem, ha két fő, akkor az nem négy és nem akarom másik két idegen beszélgetését hallgatni.

 

Tgif1

Tehát TGIF. Megérkezéskor egy fiatal és nagyon kedves pincér hölgy fogadott, még a nevemet sem mondtam, már mutatta a helyünket. Két főre, nem dohányzó, mert szerencsére már csak ilyen van. A hely maga jó hangulatú, a fény nem túl sok, nem túl kevés, enyhén meleg színek dominálnak. A közvetlen mellettünk lévő falról a 60-as, 70-es és 80-as évekbeli bakelit lemezek borítói néztek vissza ránk. 

Zsu egy ilyet evett:

Image

Én pedig ezt választottam:

1image
Ennyire jó steaket még nem ettem. Omlós, pontosan és kellően átsütött marhahús, lágy salátával és hasábburgonyával tálalva. Szerettem volna képet készíteni, de nem bírtam – nekiestem azonnal, mint vasorrú bába a mágnesasztalnak, hogy egy igen erős 14 éves hasonlattal éljek.

Tgif2

A jókedélyű pincér felhívta a figyelmünket arra, hogy koktél akció van nyolc óráig, 50%-os áron lehet inni a finomságokat. Nosza, rajta, beválasztottunk abból is, Zsu valami epres maszlagot szürcsölt, én inkább lemon-shockra szomjaztam. Twitteren is nyilatkoztam élőben:

0image

Zsu

Nem igazán tudok rosszat mondani erről a helyről, talán egyedüli kontra érv az ára, a honlapon meg is nézhetitek, hogy mi mennyibe kerül. Két üdítőért, két koktélért és két főételért tízezer Ft-ot fizettünk, borravalóval együtt. Ajánlom.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s