A balkáni gerle inkább jó vagy inkább rossz?

Balkani_gerle_grundaktiv

Na galambot, azt nem. A madáretetőt, a magokat és a faggyúgolyót a cinkéknek tettük ki az erkélyre és a fára. Amikor a verebek jöttek, akkor összenéztünk, hogy elhessegessük-e őket. Különösen fagyos tél van, aki hozzánk jön, az a vendégünk. Aztán megérkeztek a galambok. Na azt már nem! A galambokat azóta utáljuk, hogy először felvették velünk a kapcsolatot. Hiába jöttek békés szándékkal. 

A kedves balkáni gerlepár először a fára ült le, onnan nézelődtek a mínusz húsz fokban is magokért landoló cinkék és verebek felé. Kezdetben elhessegettük őket, de vissza-visszatérnek. Itt ülnek most is, felborzolt tollakkal, időnként egymást tollászva. 

Mi a teendő? Fogadjuk el, hogy ezen a nyáron négyszer is tojást raknak majd az erkélyen? Amikor alszanak, gyorsan rakjuk vissza őket a fára? Vagy vesszenek a galambok, zavarjuk el őket? Mi a teendő ilyenkor? 

-g-

A balkáni gerle inkább jó vagy inkább rossz?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én egy fél évig kínlódtam az erkélyünkre beköltöző galambokkal, pedig nem raktam ki etetőt, mégis megtetszett nekik. Próbáltam mindenféle humánus megoldást, kivéve a kivégzést, végül a madárháló maradt, ami azóta is fent van az erkélyen, így madaraknak tilos a bejárás. (A madárháló szinte alig látszik egyébként, nem árnyékol, nem ragad bele a kosz.)Inkább ez, mint a guáno meg a hajnali csipogás az ablakban.

  2. A hajnali csipogás nem zavar, a dilemmát főleg az okozza, hogy ezek nem parlagi galambok, mint a pestiek (vagy a ház túloldalán élők), és elvileg nem terjesztenek betegségeket sem. Ennek ellenére ugye mégiscsak galambok, szóval nehezen hisszük el, hogy kedvesebbek, mint parlagi barátaik és tényleg nem fognak mindent összepiszkítani, nem tépkedik ki az erkély-konyhakertünk terméseit és egyáltalán, jól fognak viselkedni… Ez a madárháló egyébként praktikusan jól hangzik, de mégis, nem szomorú mögötte élni?

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s