Élet és Tudomány

Grundaktiv_elet_es_tudomany_small

A középiskolában egy szép napon észrevettem, hogy az osztályfőnök ajtaja elé mindenféle újságok érkeztek. A kollégium ingerszegény levegőjében valami friss, színes printélmény csapta meg az orromat. Azt már nem tudom, hogy pontosan mely lapok hevertek ott, de az Élet és Tudomány köztük volt. Emlékszem, addig csak viccelődések unalmában hangzott el ez a folyóiratcím, valahogy fennhéjazónak hatott. Mint mondjuk ma az Élet és Irodalom. Magára valamit is adó középiskolás ilyesmivel nem blamálhatta magát.

Ott helyben, a folyosón ülve olvastam el azt a számot. Kérdésemre az osztályfőnök elmondta, hogy az osztálypénzből rendelt meg néhány, minket esetleg érdeklő lapot. Attól kezdve hétfőnként nem az ebédlőbe szaladtam órák után, hanem a postáért. Akkoriban kezdtem el levelezni is, úgyhogy meg is tettem magam az osztályposta felelősének. A lényeg persze az, hogy az Élet és Tudomány egy kiváló lap, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár korszerű és naprakész, mégsem a divat értelmetlen görgetése jellemzi. Még ma is gyakran van olyan élményem, hogy az úgynevezett fősodratú média óriási hírként tálal valami egyébként tényleg nagyszerű felfedezést vagy kutatást, én meg nevetve mondom: de hát én erről már 1999-ben is olvastam az Élet és Tudományban! 

Úgy döntöttem, hogy egyfajta hálából beszkennelem fekete-fehérben az egyik régóta őrizgetett számot, amit a buddhizmus kozmogóniájának leírása miatt tettem félre. Akkoriban rajtam kívül azt is kevesen tudhatták, mi a fene az a szegényített urán tartalmú lövedék. Olvassátok!

Élet és Tudomány” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. <html><head></head><body bgcolor="#FFFFFF"><div>Gergo, elo vagy ra ma is fizetve? (vagy vasarlod valamilyen rendszeresseggel?)<br><br></div></body></html>

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s