Fahrenheit 451

Fahrenheit_451_l001

Szégyen vagy sem: kukázom. Találok ezt-azt. A múltkor a Kodály köröndnél fordultam be, Aradi utca, az évek óta ott díszelgő állványzat alatt a betonon könyv. Gerince részben hiányzik, borítója kosztól sötét. Mint ilyenkor rendesen, felveszem. Égett, kormos szaga van, undorító. Belelapozok. 1927-ben kiadott német nyelvű művészeti album. Az antik görög és római művészet. 

Fahrenheit_451_l002Fahrenheit_451_l003Fahrenheit_451_l005Fahrenheit_451_l004

Jó könyv, bírom. Fekete-fehér és színes képek tárlata. Sosem fogom megtudni, hogyan égett meg, mi áztatta, hogy került a járdára. Azt viszont szívesen kideríteném, mivel lehet megszűntetni a koromszagot. Áttörölgettem, és amint lesz egy lélegzetvételnyi időm, intézek neki egy új gerincet is. Ha megoldható. 

Mert persze ilyesmit venni is lehet. Meg aztán minek könyv, amikor az interneten fenn van minden? Igen ám, de, például, az internetet sose fogod csak úgy, érted, lapozgatni. Nincs ezzel semmi baj, csak mondom.

-g-

Fahrenheit 451” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Pár napja épp pakoltam a plébánia padlását (le kellett vinni pár vaságyat a cserkészotthonba), és találtam egy régi albumot Budapestről.A helyi HNF-titkár (vagy mi) adta a plébánosnak, elég furcsa. Mindenesetre szép könyv, szép fotókkal, szintén németül egyébként.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s