Folyékonyak vagyunk, könnyen mozgunk

Grundaktiv_duna_aradas

Ezzel a sárkánnyal találkozom aztán, a Bakonyban vagy a Vértesben, ki emlékszik már erre. Általában persze jó emlékezni éppen ezekre a fontosabb történésekre. Tájfutást szervezett az iskola, ott tanultuk meg ezeket a szavakat például, hogy jelleghatár, és viccelődünk vele azóta is. A sárkány csak önmagában érdekes, az erdőn találkozni vele, hát legalábbis semmi különös. Valami domb, tele falevéllel, odébb disznó túrta, emitt meg fényes bogarak, száraz akác. Most hogy végiggondolom, fenyőtű is lehet, és akkor mégiscsak a Vértes volt az. 

Grundaktiv_duna_aradas2

Ott aludt ez a sárkány, írhatnám nagybetűvel, de így is túl sok. Nem lehet csak úgy sárkányokról beszélni ott, ahol nincsenek is sárkányok. Nekem ez volt az első találkozásom vele, utána pedig valahogy ezeken a katasztrófákon keresztül tartottuk az egyoldalúnak nem nevezhető kapcsolatunkat. Homokzsákoltam én Visegrádnál, így szoktam ezt mondani, ezzel a -nállal. Ebben kevesebb volt még az önzetlenség, vagy mittudomén. Aztán később, itt szakadás van az időben, Ónod. Lehetne itt is -nál, mert valahogy mindig a folyó az igazán fontos, legalábbis ezt mindig így éltem meg. A sárkány kijött a vízből, és velünk lakott azokban a napokban. Ezt sikerült megértenem abból, amit a múlt héten azzal a cigánygyerekkel beszéltünk az irodámban. Ő mesélte el a történetet a sárkánnyal, és rögtön tiszta lett előttem a kép. Hogy mindvégig a sárkány volt az, hogy ez az egész ha nem is miatta, de általa vagy vele lett. A pácban jócskán benne vagyok én is, és meg kell mondanom, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy rajtam meg ezen a sárkányon kívül akárki van-e vagy nincs. 

Grundaktiv_duna_aradas3

Kézenfekvő és igaz is a válasz, persze, hogy van is meg nincs is. Honnan nézzük. Több kérdés is foglalkoztat, és több szinten igyekszem célokat kijelölni. Reális célokat, szokták mondani, de a cél éppen attól cél, hogy a reálishoz képest irreális, és mégis, látod. Aztán itt Nyugaton a sárkánynak mostohább szerep is jutott, mint Keleten. Itt állunk tök hülyén, egészen hülyén a Duna partján, mert folyásirány szerint balra van Kelet, jobbra Nyugat. 

– g –

Folyékonyak vagyunk, könnyen mozgunk” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s