Toszkán trekken Tolnában

Toszkan01

A történet úgy kezdődött, hogy vettem egy biciklit. Mégsem kezdődhet így. A történet a nyáron kezdődött, Egerbe mentem egy barátomhoz, ahol. Elég sűrű az élet. 

Közeledett a nyár vége, azt hiszem. Felültem a buszra, aztán metró, elég rosszul van ez kitalálva, aztán megint busz. Egerben leszálltam, ott megnéztem ezt a székesegyházat, profi munka. Jó előre mondtam ennek a barátomnak, hogy biciklizhetnénk egyet, kerékpározni, érted. Össze is jött a dolog, egy kényelmes túragéppel hajtottam 60 kilométert, ennyit összesen egyszer tekertem egyhuzamban, rövid az élet, nem fért bele több. Osztálykirándulás Tatára, le is égtem rendesen. 

Jött velünk persze egy lány, nő, mittudomén. Ilyen vékonykerekű, rövid országúti bringája volt, ő mondta, hogyan tegyem a lábam a pedálra (lábfejből nyomjak), meg kipróbálnám-e a biciklijét. Tiltakoztam, miközben vettük a szőlőt, aztán mégis mentem egy száz métert.

Eltelt néhány nap, írtam is egy másik lánynak, nőnek, ha már úgy benne van ebben a biciklis ügyben, akkor legyen szíves nekem intézni ennyiért meg ennyiért valamit. Közben van egy esemény, amit nem tudok időben elhelyezni: Pécsen az Alexandrában kinyitom Jungot, és azt írja (kötetcímet, oldalszámot felírtam, később le is fényképeztem, hogy meglegyen), hogy valódi háromdimenziós életet kell élni. Vettem is rögtön két súlyzót, akkor. Aztán elkezdett épülni-készülni ez a kerékpár, bicikli, mittudomén. Néha láttam róla egy fotót, nem tudtam beléfolyni az ügymenetbe, érted, én mondjam meg, hogy milyen legyen? Semmit se értek az egészből.

Közben jöttek azzal, hogy hülye vagyok. Ezzel gyakran jönnek mindenféle esetben. Most azt mondták, hogy rossz itt az út, meg hogy vettem volna mountain bike-ot vékony gumival, az legalább így meg úgy. Nekik van igazuk, én meg szeretek ilyen hülye életet élni. 

Toszkan04

Nem akarom hosszúra nyújtani, átvettem a biciklit, lehet, hogy ez már nem is bicikli, hanem inkább kerékpár. Tényleg nem értek hozzá, énbelőlem sosem lesz ilyen mániákus, hogy akkor mostantól én vagyok a kerékpáros, és csak akkor élek, ha erről posztolok valami ordenáré marhaságot a facebookra. Persze akinek meg ez az élet, csinálja. 

A vonaton szállítani bármit egy őrület, én nem is értem, az meg csak a hab a tortán, hogy ebben a városban hiába van sín, vonatközlekedés egyáltalán nincsen, csak ilyen tehervonatok viszik olykor a half-life gépeit ide-oda. 

Toszkan02

Mit ne mondjak, büszke vagyok magamra. Van fizetésem, és abból ilyen remek dolgokra telik, mint ez a kerékpár. Rázkódott a vonat, de gyorsan suhantunk keresztül a kiaszott vidéken. Gyönyörű is meg ijesztő is, hogy mi van az országgal, például a kukorica lábon száradt el egészen napsárgára. Meg ezek a monokultúrák, mintha kitalálnám, hogy mostantól csak kukorica vagyok vagy kerékpáros. 

Toszkan03

Szép a táj, ez a vidék. Összefolyik itt minden, Sárvíz, Sió, Duna, aztán nézd, mégis mekkora szárazság emészti csöndesen a világot. Mondják, hogy olyan ez, mint Toszkána. Én meg mittudomén, sosem voltam Toszkánában, érdekel is engem, hogy mit ír a Nők Lapja Toszkánáról! A vonattól még 40 kilométer, kamionjárta úton mondjuk tíz, a többi azért vállalható. A gumi kőkeményre fújva, ha kavicsra megyek, úgy lő ki oldalra, mint a puskagolyó. Kicsi a lakás, minden kicsi, kicsi vagyok én is, székre állok, most az erkélyen kell tartani a biciklit, ennek aztán senki sem örül végképp, de most a pincébe vigyem le? Innen aztán hogyan tovább, mehetek egyedül biciklizni a csodaszép-meseszép Tolnába. Kell még vennem lámpát, prizmát, csengőt és bukósisakot, sorsoláson szobabútort nyertem.

– g –

Toszkán trekken Tolnában” bejegyzéshez ozzászólás

  1. "Közben jöttek azzal, hogy hülye vagyok. Ezzel gyakran jönnek mindenféle esetben."Percek óta ezen röhögök! Telitalálat ez a két mondat. Nehogy levidd a pincébe!

  2. Jó kis bicajnak néz ki. Nekem is volt szerencsém egy épkézláb versenybicajt kipróbálni és tetszett.Igaz nekem inkább a trekikg jön be (mert ténleg rosszak az utak.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s