Öt jó dolog

bookdepository

Öt jó dolgot mutatunk be. Öt olyan szolgáltatót, gyártót vagy terméket, ami bearanyozza az életünket. Egy brit online könyvesboltot, egy magyar hátizsák-manufaktúrát, egy mobiltelefont, egy magyar bőrtáska-gyártót és egy amerikai cowboyt.

A BookDep’ évek óta stabilan a kedvenc online könyvesboltom. Postaköltség nélkül szállítanak Magyarországra, óriási készletük van, és ami külföldön a közelmúltban megjelent, az jó eséllyel beszerezhető náluk. Eddig csak egy-két ismerősömmel fordult elő, hogy a kifizetett termék nem érkezett meg. Ilyenkor minden további nélkül újraküldték a könyvet vagy visszautalták a pénzt. Exkluzív, Magyarországon nem kapható művészeti albumokat, lakberendezési kiadványokat, folyóiratokat, szakácskönyveket, regényeket és egyebeket rendeltem már így. Imádom.

ykra

Néhány hónapja vettem meg életem első YKRA hátizsákját. Tartok tőle, hogy egyben az utolsót is. A táskát ugyanis kiemelkedő minőségű anyaghasználat jellemzi, így vélhetően több hónap erdei kúszás-mászás meg sem kottyan majd neki. Ám ha mégis probléma adódna, a gyártó nem tököl, egyszerűen megjavítja a táskát. Az YKRA nem csak jól néz ki, de nagyon kényelmes is. Városi túléléshez és erdei közlekedéshez is ideális, játékos komolysággal hozza a 70-80-as évek szín- és formavilágát.

Hosszas keresgélés és fontolgatás után megvettem életem első új telefonját, egy HTC Desire 500-at. Mint minden kütyüvel, ezzel sem vagyok maradéktalanul elégedett. Visszafogott használat mellett csak másfél-két napot bír ki az akksija, a belső memória már a harmadik napon majdnem tele volt (azóta sem jöttem rá, hogy tudnám lejjebb tornázni), és a mikrofonja hang- és videofelvételnél nem valami hangos. Cserébe egy zökkenőmentesen, simán futó okostelefonom van. Eddig semmilyen hibát nem dobott, ami a korábbi készülékeimhez képest maga a Mennyek országa. Jó kamerája van, gyors, és nem csak a kijelzője, de a készülék formaterve is szép. (Ráadásul dualsimes verzióban is árulják.) Talán a mérete egy kicsit eltúlzott, zsebben hordani néha kényelmetlen, cserébe viszont vígan eljátszadozom az excel-tábláimmal ebben a kis mobil irodában. Sok hasonló beruházást megbántam már, de szerencsére a HTC jó telefont alkotott.

IMG_20140120_153533

Sokat gondolkoztam rajta, milyen táskát használjak munkába járáshoz. A hátizsák jó dolog, de nehéz elérni vele, hogy komolyan vegyenek a partnerek. A divatos oldaltáskákat egyszerűen nem szeretem. Mivel nem vagyok üzletember, az aktatáska is ki van zárva. Amolyan kompromisszumos megoldásként néztem végig a Blázek és Anni nevű pécsi gyártó kínálatát, és hamar szerelmes lettem az egyik bőr aktatáskájukba. Gyönyörű, nem túl hivatalos táska ez, olyan masszív bőrből és olyan varrással, hogy szerintem több generációt is ki fog szolgálni. Mindenki megdicséri, és az ebédem mellett többszáz oldalnyi nyomtatott szöveg is elfér benne. Szóbeli rákérdezés alapján ők se lacafacáznak sokat a garanciális kérdésekkel, és probléma esetén egyszerűen javítják a javítanivalót.

IMG_20140120_153409

Egy állatorvos barátomtól kaptam meg Monty Roberts: Lovak és emberek című könyvét. Sokszor látom a neten, hogy ismerősök, vagy ismerősök ismerősei arról áradoznak, mennyire érdekli őket a pszichológia, az emberek viselkedése és motivációi, és legszívesebben beiratkoznának pszichológia szakra valamelyik egyetemre. Ehelyett inkább azt javaslom, hogy legalább ezt az egy könyvet olvassa el az, akit kicsit is érdekel a pszichológia világa. Sajnos mind a kötet szerkesztése, mind a tartalma erősen változó minőségű, ezért az amúgy olvasmányosan megírt könyvet néha nehéz lendületesen továbbolvasni. De ami jó benne, az nagyon jó. A mára világhírű cowboy egyedülálló, békére és tiszteletre építő lovasmódszere üdítőleg hat az emberek társas kapcsolataira, a vezető-beosztott kapcsolatra és a családi kapcsolatokra is. Amennyire körbejártam a témát, Monty Roberts módszerei sem a lovasvilág, sem a pszichológia szempontjából nem kifogástalanok, ettől függetlenül szerintem sokkal többet tanulhatunk tőle, mint egy hétfő reggeli előadásból az auditorium maximumban.

-g-

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s