Az északi part legjobb burgerére csúsztunk rá. De megérte-e kb. 40 percet várni egy hagymalekváros Kisbazaltra menüben?
A történet onnan indul, hogy a budapesti burgerforradalom a vidéki végeket is ostromolja. A Laposáék által gründolt Kishableány Bazaltburger brandje olyasmi, ami miatt érdemes lecsavarni a kormányt a Badacsonynál.
A teraszos hely az avítt szocimocit és a kortárs-trendi industrialt vegyíti. Szörpök és limonádék, burgerek, pizza és joghurt szerepel az étlapon, na meg a Balaton csúcsfröccsbora, a Laposa Friss. Obligát hosszúlépés mellett jól telik a nyári ebédidő.
Aki siet, az inkább késsen, mert a Bazaltburi megéri azt az 1600-2000 forintot. A sütők kapacitása miatt tényleg 40 percet vártunk két burgerre és a friss bazsalikomos margherita pizzára. Így idő közben újrázni kellett a parkolóóránál. És mit kaptunk cserébe? Az első harapástól az utolsóig maradandó emlék a finoman karamellizálódott hagymalekvár, a talán kicsit szétpergős, de ízletes marhahús. A sallangoktól mentes, prémium minőségű beach food olyasmi, amit régóta szerettünk volna biztos pontként felgombostűzni a térképre. Kipróbáltuk, ajánljuk. Hajrá Balaton!
http://www.bazaltbor.hu/
https://www.facebook.com/kishableanybadacsony?fref=ts
-g-
Visszajelzés: Kishableány, második nekifutás | Grundaktiv